QUINOA CON MELANZANE E FUNGHI
QUINOA WITH EGGPLANT AND MUSHROOMS
La quinoa possiede
ottime proprietà nutritive; anche se viene
utilizzata come un cereale, grazie al suo buon contenuto di amido, non contiene
glutine ed è pertanto indicata nella dieta delle persone con problemi di
celiachia. Le proprietà della quinoa la rendono un alimento molto utile per coloro che si
sottopongono a diete dimagranti ed hanno bisogno di energie e minerali.
L'abbondanza di magnesio è utile nella prevenzione delle malattie
cardiovascolari, aritmie ed ipertensione; la vitamina E, che sappiamo essere un
ottimo antiossidante, ha proprietà protettive nei confronti dell'azione dei
radicali liberi e delle cellule del sistema cardiocircolatorio. Lisina e
vitamina C, presenti nella quinoa, svolgono un'azione specifica nel contribuire
alla stabilità di tessuti organici. La quinoa con melanzane e funghi può
essere servita calda o a temperatura ambiente.
Quinoa has excellent nutritional properties, even when used as a cereal, thanks to its high content of starch does not contain gluten and is therefore indicated in the diet of people with celiac disease. The properties of quinoa makes it a very useful food for those who undergo weight-loss diets and they need energy and minerals. The abundance of magnesium is useful in the prevention of cardiovascular disease, arrhythmias and hypertension, vitamin E, which we know to be an excellent antioxidant, has protective properties against the action of free radicals and cells of the cardiovascular system. Lysine and vitamin C, in the quinoa, specific action in contributing to the stability of organic tissues. The quinoa with eggplant and mushrooms can be served warm or at room temperature.
INGREDIENTI PER 3 PERSONE:
- 250 gr. di quinoa - 500 ml. di brodo vegetale poco salato con gomasio - 1 melanzana tunisina
- 2 melanzane nostrane - 300 funghi champignon - 1 cipollotto - olio E.V.O. q.b. - salsa di soia q.b.
- gomasio q.b. - zenzero q.b. - lievito in scaglie bio 1 cucchiaio - farina di mandorle 1 cucchiaio
INGREDIENTS FOR 3 PEOPLE:
- 250 gr. Quinoa - 500 ml. vegetable broth, slightly salted with gomasio - 1 eggplant Tunisia
- 2 eggplants homegrown - 300 mushrooms - 1 onion - extra virgin olive oil q.b. - Soy sauce q.b.
- Gomasio q.b. - Ginger q.b. - Organic yeast flakes 1 tablespoon - 1 tablespoon almond flour
- 250 gr. Quinoa - 500 ml. vegetable broth, slightly salted with gomasio - 1 eggplant Tunisia
- 2 eggplants homegrown - 300 mushrooms - 1 onion - extra virgin olive oil q.b. - Soy sauce q.b.
- Gomasio q.b. - Ginger q.b. - Organic yeast flakes 1 tablespoon - 1 tablespoon almond flour
PREPARAZIONE
Lavare e pulire i funghi; tagliare a tocchetti la
melanzana nostrana e a fette quella tunisina e disporre in acqua e sale per 10
minuti, poi sciacquare e asciugare.
In una padella scaldare poca acqua e 2/3 cucchiai di
olio evo; e aggiungere il cipollotto grattuggiato ed un pizzico di gomasio. Rosolare
per qualche istante e aggiungere le melanzane a tocchetti e, dopo 10 minuti, i
funghi tagliati a fettine
Cuocere per circa 10 minuti a fuoco vivace aggiungendo lo zenzero, la farina di mandorla e il lievito in scaglie, aggiungendo un po’ di acqua.
Cuocere per circa 10 minuti a fuoco vivace aggiungendo lo zenzero, la farina di mandorla e il lievito in scaglie, aggiungendo un po’ di acqua.
Far grigliare le fette di melanzane tunisine
aggiungendo salsa di soia olio evo e gomasio
Far cuocere 1 melanzana nostrana sana al forno per
circa 30-40 minuti
In una pentola scaldare un filo di olio evo, aggiungere la quinoa e tostarla per qualche istante. Versare il brodo vegetale e cuocere coperto a fiamma bassa per circa 15 minuti fino al completo assorbimento del liquido di cottura.
Aprire in due parti la melanzana cotta al forno in senso longitudinale e con un cucchiaio prendere la polpa da ambo le parti.
In una pentola scaldare un filo di olio evo, aggiungere la quinoa e tostarla per qualche istante. Versare il brodo vegetale e cuocere coperto a fiamma bassa per circa 15 minuti fino al completo assorbimento del liquido di cottura.
Aprire in due parti la melanzana cotta al forno in senso longitudinale e con un cucchiaio prendere la polpa da ambo le parti.
Far riposare la quinoa per qualche minuto e
disporla in un piatto aggiungendo attorno le fette di melanzane grigliate e al
centro funghi e melanzane. Disporre sulla quinoa la polpa della melanzana al
forno, condita con salsa di soia e limone.
Buon appetito!
PREPARATION
Wash and clean the mushrooms, cut into chunks and sliced eggplant nostrana the Tunisian and place in salted water for 10 minutes, then rinse and dry.
In a pan heat a little water and 2/3 tablespoons of extra virgin olive oil, and add the grated onion and a pinch of gomasio. Sauté for a few seconds and add the eggplant pieces and, after 10 minutes, the mushrooms, sliced
Bake for about 10 minutes on high heat adding ginger, almond flour and the yeast flakes, adding a bit 'of water.
Far grill the eggplant slices Tunisian adding soy sauce, olive oil and gomasio
Cook 1 aubergine our local healthy baked for about 30-40 minutes
In a saucepan, heat a drizzle of extra virgin olive oil, add the quinoa and roast them for a while. Pour the vegetable stock and cook covered over low heat for about 15 minutes until complete absorption of the cooking liquid.
Open in two parts the eggplant baked in the longitudinal direction and with a spoon take the pulp from both sides.
Let it sit for a few minutes the quinoa and place in a dish by adding around slices of grilled eggplant and mushrooms and eggplant in the center. Place quinoa on the flesh of the eggplant in the oven, seasoned with soy sauce and lemon.
Enjoy your meal!
Wash and clean the mushrooms, cut into chunks and sliced eggplant nostrana the Tunisian and place in salted water for 10 minutes, then rinse and dry.
In a pan heat a little water and 2/3 tablespoons of extra virgin olive oil, and add the grated onion and a pinch of gomasio. Sauté for a few seconds and add the eggplant pieces and, after 10 minutes, the mushrooms, sliced
Bake for about 10 minutes on high heat adding ginger, almond flour and the yeast flakes, adding a bit 'of water.
Far grill the eggplant slices Tunisian adding soy sauce, olive oil and gomasio
Cook 1 aubergine our local healthy baked for about 30-40 minutes
In a saucepan, heat a drizzle of extra virgin olive oil, add the quinoa and roast them for a while. Pour the vegetable stock and cook covered over low heat for about 15 minutes until complete absorption of the cooking liquid.
Open in two parts the eggplant baked in the longitudinal direction and with a spoon take the pulp from both sides.
Let it sit for a few minutes the quinoa and place in a dish by adding around slices of grilled eggplant and mushrooms and eggplant in the center. Place quinoa on the flesh of the eggplant in the oven, seasoned with soy sauce and lemon.
Enjoy your meal!



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